Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσταση» στη Wall με τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones

Mε κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ασία. Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός. Σε χαμηλά μιας εβδομάδας «έκλεισε» το πετρέλαιο.

«Ανάσταση» στη Wall με τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones

Δυναμική εκκίνηση εβδομάδας με τριψήφια άνοδο του Dow Jones, έκανε σήμερα η Wall Street αφήνοντας πίσω της δύο διαδοχικές εβδομάδες απωλειών και παραμερίζοντας για λίγο τις γεωπολιτικές εντάσεις που πυροδότησαν κύμα ρευστοποιήσεων τις προηγούμενες ημέρες.

Πέραν των διεθνών εξελίξεων, η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα εταιρικά νέα και αποτελέσματα αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία, όπου αναζητούνται ενδείξεις για τα αποτελέσματα της πολιτικής Τραμπ.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, Boeing και Goldman Sachs συνέβαλαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση του θετικού κλίματος στην σημερινή συνεδρίαση, ενώ θετικές ήταν και οι επιδόσεις των μετοχών των εταιρειών real estate. Από τις μετοχές του Dow Jones μόνο οι Chevron και Εxxon Mobil κατέγραψαν μικρές απώλειες. Αντίθετα ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι Nike, American Express, JP Morgan, Visa.

Goldman Sachs, Bank of America και eBay είναι ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές έχουν υψηλές προσδοκίες για τα μεγέθη α΄ τριμήνου, με την Wall Street να προετοιμάζεται για το καλύτερο τρίμηνο από το 2011.

Στο μεταξύ, ο δείκτης μεταβλητότητας Vix, που μετρά την αβεβαιότητα στην αγορά, υποχώρησε σήμερα κατά 5% κάτω από τις 15 μονάδες, μετά την αναρρίχησή του πάνω από τις 16 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αποκλείει καμιά επιλογή για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, διεμήνυσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Από την πλευρά του ο Ντ. Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου έστειλε μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Oυν «να κάτσει φρόνιμα».

Στα macro της ημέρας πτώση εμφάνισε τον Απρίλιο ο δείκτης των συνθηκών μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πιθανή ένδειξη πως η ευφορία της επιχειρηματικής κοινότητας μετά την εκλογή Τραμπ έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire States υποχώρησε στις 5,2 μονάδες τον Απρίλιο από το υψηλό δύο ετών των 16,4 μονάδων που ήταν τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που δεν ανέμεναν μεταβολή του δείκτη τον Απρίλιο.

Κινητικότητα και για τους τίτλους των Netflix και United Αirlines καθώς οι δυο εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Νοεμβρίου έκλεισε ο χρυσός. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 0,3% στα 1.291 δολάρια την ουγκιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο τερματίζοντας κάτω από τα 53 δολάρια το βαρέλι και σε χαμηλά μιας εβδομάδας.

Η αμερικανική αγορά είχε να καταγράψει ανάλογη ημερήσια άνοδο από τη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 20.636 μονάδες με κέρδη 0,90% και άνοδο 184 μονάδων, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,89%, στις 5.856 μονάδες.

Ανοδος 0,86% για τον S&P που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.349 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v