Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα από τις εισηγμένες, προκαλούν μικρές πιέσεις στη Wall Street. Yποχωρεί η τιμή του πετρελαίου. Κερδίζει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Απώλειες στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και στη γεωπολιτική ένταση στην Ασία.

Η σκληρή ρητορική της Βορείου Κορέας και οι επικείμενες εκλογές σε Γαλλία αλλά και Μεγάλη Βρετανία (πλέον) αποτελούν παράγοντες ανησυχίας για τους επενδυτές, εξηγούν αναλυτές της αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντ. Τραμπ έστειλε μήνυμα χθες στον Κιμ Γιονγκ Ουν «να κάτσει φρόνιμα», ενώ ενίσχυσε την αμερικανική θαλάσσια παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ ανέφερε πως είναι έτοιμη για οποιοδήποτε είδους πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, μικρά κέρδη σημειώνουν οι Citigroup και JP Morgan, που ανακοίνωσαν αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα ήταν σειρά των Goldman Sachs και Bank οf America.

H μεν πρώτη σημείωσε κέρδη κατώτερα των προβλέψεων και η μετοχή της καταγράφει απώλειες, η δε BofA ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές.

Με θετικό πρόσημο και ο τίτλος της Netflix αλλά και της United Continental Holdings. Αντίθετα στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται Johnson & Johnson αλλά και η μετοχή της Harley Davidson.

Οι αναλυτές έχουν υψηλές προσδοκίες για τα μεγέθη α' τριμήνου, με τη Wall Street να προετοιμάζεται για το καλύτερο τρίμηνο από το 2011.

Στο προσκήνιο βρίσκονται και τα macro. Οι ενάρξεις νέων κατοικιών τον Μάρτιο σημείωσαν πτώση 6,8%, έναντι αύξησης 5% τον Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο οι ενάρξεις είχαν υποχωρήσει κατά 2,7%.Ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 1,21 εκατ. κατοικίες και ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες) σημείωσαν άνοδο 3,6%, έναντι πτώσης 6% τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ απώλειες της τάξης του 0,55% σημειώνει το αργό, στα 52,1 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός παρά την άνοδο των γεωπολιτικών ανησυχιών κινείται χαμηλότερα, στα 1.286 δολάρια ανά ουγγιά.

Στις ισοτιμίες, μικρή πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,069.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 20.535 μονάδες με πτώση 0,46%, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 5.837 μονάδες με απώλειες 0,33%.

Πτώση και για τον S&P, που κυμαίνεται στις 2.340 μονάδες.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v