Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το βλέμμα στις τράπεζες

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό τριπλό ρεκόρ. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 1,8% για το αργό.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το βλέμμα στις τράπεζες

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τρίμηνου της JP Morgan και της Citi. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,16% στις 22.836 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 6.595 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,17% στις 2.550 μονάδες. 

Τα καθαρά κέρδη της JP Morgan ενισχύθηκαν 7,1% στα 6,73 δισ. ή 1,76 δολάριο ανά μετοχή, από 6,29 δισ. δολάρια ή 1,58 δολάριο ανά μετοχή πέρυσι.

Τα έσοδα από το trading βούτηξαν 21% το τρίτο τρίμηνο, περισσότερο από το 20% που προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα ο CEO Jamie Dimon. Τα έσοδα από το trading σταθερού εισοδήματος βούτηξαν 27%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση 7,6% στα κέρδη τριμήνου, λόγω μείωσης του κόστους και καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων στο trading.

H τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό ανέφερε την Πέμπτη ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,13 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 3,84 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 15.000, στις 243.000 στις αρχές Οκτωβρίου.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 2,6%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2012.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,8% στα 50,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,52% στα 1.295 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,184 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Domino Pizza καταγράφει πτώση 3,4% παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Απώλειες 3,3% σημειώνει η μετοχή της AT&T.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v