Αρνητικό γύρισμα στη Wall με την τεχνολογία στο επίκεντρο

Υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες και γυρίζουν σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων. Ισχυρές απώλειες για το δολάριο. Πάνω από τα $1.350 ο χρυσός. To αργό ξεπέρασε τα $65.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με την τεχνολογία στο επίκεντρο

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα και τον Nasdaq να καταγράφει πτώση 1%.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,2% στις 26.148 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,04% χαμηλότερα στις 7.382 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,43% στις 2.826 μονάδες. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. Tην Τετάρτη ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου οι General Electric, Comcast και United Technologies.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών πραγματοποίησαν πτώση 3,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,57 εκατομμυρίων μονάδων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,24 δολαρίου/ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014.

Το δολάριο διεύρυνε τις απώλειες μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών ότι το φθηνό δολάριο είναι καλό για τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 65,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,1%, στα 1.357 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric υποχωρεί 0,7%. Ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο στόχαστρο της SEC, ενώ τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν κατώτερα από τις προβλέψεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v