Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη «κόκκινη» ημέρα για τη Wall Street

Στο «κόκκινο» οι δείκτες στην αμερικανική αγορά για δεύτερη συνεδρίαση. Βουτιά 380 μονάδων για Dow Jones. Ανεβαίνει σε υψηλό δύο μηνών ο δείκτης «φόβου» VIX. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Δεύτερη «κόκκινη» ημέρα για τη Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μετά το χθεσινό «sell-off» στα αμερικανικά ομόλογα που προκάλεσε αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

O Dow Jones υποχωρεί 1,4% ή 380 μονάδες στις 26.059 μονάδες και οδεύει για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών. Ο Nasdaq κινείται 1,01% χαμηλότερα στις 7.391 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,08% στις 2.822 μονάδες. 

Την Τρίτη, τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να ενισχύεται μία μονάδα βάσης στο 2,71%. Τη Δευτέρα, η απόδοση σκαρφάλωσε πάνω από το 2,7% για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Σε υψηλό οκτώ μηνών έχει σκαρφαλώσει η απόδοση του αμερικάνικου 30ετους ομολόγου, η οποία πλησιάζει το 3%. 

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στον S&P 500, ενισχύεται πάνω από τις 14,4 μονάδες, στο υψηλό δύο μηνών.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές. Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 1,4%. Στην Κίνα το χρηματιστήριο της Σαγκάης διολίσθησε 1%.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές των κατοικιών σε είκοσι πόλεις ενισχύθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης S&P Case/Shiller σημείωσε άνοδο 6,4%. Το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο, ο δείκτης είχε ενισχυθεί 6,3% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,43% στα 1.351 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό υποχωρεί 1,5% στα 64,4 δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. 

Στο ταμπλό, βουτιά 4,9% πραγματοποιεί η μετοχή της United Health. Οι μετοχές του τομέα της υγείας καταγράφουν ισχυρές απώλειες μετά την ανακοίνωση των Amazon, Berkshire και JP Morgan ότι θα δημιουργήσουν εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης. 

Πτώση 3,5% σημειώνει η μετοχή της Pfizer.

Η μετοχή της Apple διολισθαίνει 1% στα 166,5 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v