Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο βιομηχανικός δείκτης. Πτώση για τους S&P και Nasdaq. Πάνω από τα 65 δολ. το πετρέλαιο WTI. Σε χαμηλό τριών ετών το δολάριο.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου οδήγησαν σε νέο ιστορικό υψηλό τον Dow Jones.

Συγκεκριμένα, οι Abbott Laboratories, United Technologies, Baker Hughes και η μητρική της NBC Universal, Comcast ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα τριμήνου.

«Διανύουμε μια περίοδο με καλά εταιρικά αποτελέσματα», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Charles Schwab, Randy Frederick. «Είναι νωρίς ακόμα αλλά είναι μεγάλο το ποσοστό των εταιρειών με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο αμερικανικός δείκτης μεταποίησης PMI τον Ιανουάριο υποχώρησε στις 53,8 μονάδες από 54,1 τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση στις 53,5 μονάδες.

Στο μεταξύ, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την απόφαση Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα ηλιακά πάνελ και στα πλυντήρια. Επιπλέον ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως εξετάζει νέους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο. Η πρώτη αντίδραση από την επιβολή δασμών ήρθε από τη Νότια Κορέα η οποία ανακοίνωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Παράλληλα, σε νέο υψηλό τριών ετών κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη νέα μείωση, τούτη τη φορά κατά 1,1 εκατ. στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δέκατη διαδοχική εβδομάδα υποχώρησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός WTI σημείωσε άνοδο 1,8% στα 65,61 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,16% ή 41 μονάδων στις 26.263, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,05% στις 2.837 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,61% στις 7.415 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,2%) και Verizon (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-2,6%) και Apple (-1,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό άνω των τριών ετών έναντι του ευρώ σημειώνοντας πτώση 0,8% στο 1,2401 από 1,2298 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό έτους στα 1.356 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v