Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στους δασμούς

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να αναμένουν τους δασμούς Τραμπ. Κέρδη για το δολάριο.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στους δασμούς

Οι αμερικανικές μετοχές διαγράφουν τα κέρδη, με το σχέδιο Τραμπ για την επιβολή δασμών να επανέρχεται στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 24.741 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 7.413 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,01% στις 2.725 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει αργότερα την Πέμπτη διάταγμα για την επιβολή των δασμών, το οποίο μπορεί να εξαιρεί το Μεξικό και τον Καναδά. Την Τετάρτη, η παραίτηση του Γκάρι Κον, του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του προέδρου, προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές για την υιοθέτηση μιας πιο προστατευτικής εμπορικής πολιτικής από την κυβέρνηση Τραμπ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στις 231.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου από 210.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,05% στα 61,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,08% χαμηλότερα, στα 1.326 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα γύρισε σε θετικό έδαφος μετά την αλλαγή της ρητορικής για το QE από την ΕΚΤ, αλλά γρήγορα διέγραψε τα κέρδη.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v