Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για Nasdaq- Πτώση για Dow Jones

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό για Nasdaq. Απώλειες 157 μονάδων για Dow Jones. Πτώση 2,9% για την μετοχή της Boeing. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Νέο ρεκόρ για Nasdaq- Πτώση για Dow Jones

Πτώση κατέγραψε o Dow Jones με πρωταγωνιστή των απωλειών τις μετοχές των Boeing (-2,9%) και Caterpillar (-2,4%) καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίχτυπο που θα έχουν οι δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα στις εγχώριες εταιρείες.

«Υπάρχει η ανησυχία ότι ένα λάθος στην εμπορική πολιτική μπορεί να είναι τόσο μεγάλο όσο και ένα λάθος στη νομισματική πολιτική», ανέφερε ο Art Hogan της B. Riley FBR.

Ωστόσο ο CEO της Fi-Plan Partners, Greg Powell σημείωσε: «Στο τέλος της ημέρας, αυτά που έχουν σημασία είναι τα εταιρικά αποτελέσματα. Αυτά οδηγούν την αγορά».

Στο μεταξύ, θετικός παραμένει ο αντίχτυπος από τα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 313.000 θέσεις εργασίας έναντι 200.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη σε χαμηλό 17 ετών στο 4,1% και ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνθηκε, θετική ένδειξη για τον πληθωρισμό.

«Τα στοιχεία απασχόλησης ήταν σχεδόν τέλεια», είχε σχολιάσει ο Kevin Mahn, πρόεδρος της Hennion & Walsh. «Επιβεβαιώνουν την δυναμική της οικονομίας και περιορίζουν τόσο τις ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις όσο και την πιθανότητα για παραπάνω από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018».

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,62% ή 157 μονάδων στις 25.178, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,13% στις 2.783 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, υψηλότερα κατά 0,36% στις 7.588 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των General Electric (+1,2%) και Apple (1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν (πέρα από Boeing, Caterpillar) οι τίτλοι των United Technologies (-1,9%) και American Express (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της μείωσης των αποθεμάτων και της αύξησης της παραγωγής την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σήμερα, το αργό υποχώρησε 1,1% στα 61,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.320 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,2338 από 1,2306 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,86%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v