Ισχυρές απώλειες στη Wall Street

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων σημείωσε ο Nasdaq (-2,9%). «Έχασε» 344 μονάδες ο Dow Jones. «Βουτιά» 4,8% για τη μετοχή του Facebook.

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street

Μεγάλη πτώση κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό κλάδο.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για άλλη μια συνεδρίαση βρέθηκε το Facebook καθώς η έρευνα από την Ομοσπονδιακή Αρχή Εμπορίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και η υποβάθμιση της τιμής στόχου για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών από την Bank of America, οδήγησε τη μετοχή σε πτώση 4,8%.

Επιπλέον ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν και στις τεχνολογικές μετοχές των Microsoft (-4,4%), Apple (-2,5%) και Amazon (-3,8%).

Παράλληλα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο υποχώρησε στις 127,7 μονάδες από 130 τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 131 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι απευθείας συζητήσεις ΗΠΑ- Κίνας καθησυχάζουν εν μέρει τις ανησυχίες για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τους FT, η Κίνα προσφέρθηκε να αγοράσει περισσότερους ημιαγωγούς από τις ΗΠΑ προκειμένου να περιοριστεί το εμπορικό πλεόνασμα και να αποφευχθεί η επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

Άλλωστε, χθες ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν τις συζητήσεις για να παραμείνουν οι αγορές ανοιχτές και να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,42% ή 344 μονάδων στις 23.857, ο S&P κατέγραψε πτώση 1,73% στις 2.612 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,93% στις 7.008 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των General Electric (+4,2%) και Procter & Gambler (+1,6%) και τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από Microsoft, Apple) κατέγραψαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-3,4%) και Goldman Sachs (-2,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 65,25 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1% στα 1.342 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2402 από 1,2445 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έπιασε χαμηλό επτά εβδομάδων καθώς σημείωσε πτώση έξι μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,78%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v