Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με... κινεζικό καύσιμο

Αλμα για τους δείκτες στo αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου για τους δασμούς μετρίασαν τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο Ουάσινγκτον-Πεκίνου. Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο. Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή του facebook.

Ράλι στη Wall Street με... κινεζικό καύσιμο

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε η Wall Street αντλώντας στήριξη από τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και να προχωρήσει σε βελτιώσεις στο ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν πως οι δηλώσεις του Σι Τζινπίνγκ αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τα χρηματιστήρια, υπογράμμιζαν ωστόσο πως το θέμα ενός πιθανού εμπορικού πολέμου θα εκκρεμεί για μήνες.

Μερίδα εξ αυτών τόνιζαν ότι οι επενδυτές πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στην κερδοφορία των εισηγμένων και την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα δεν απέκλειαν να αποτελέσουν πηγές προβληματισμού τόσο οι γεωπολιτικές ανησυχίες όσο και οι πιθανές περιπέτειες του Τραμπ με τη δικαιοσύνη.

Περνώντας στην συνεδρίαση, από τον Dow 30 άνοδο σημείωσαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Intel, Apple, Caterpillar, Verizon, Disney, Boeing.

Κινητικότητα και κέρδη για τους ενεργειακούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron με αφορμή την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Ανοδο υψηλότερη του 3,5% πέτυχε η μετοχή του Facebook την ώρα που ο ιδρυτής και επικεφαλής της εισηγμένης, Μ. Ζούκενμπεργκ, κατέθετε ενώπιον Αμερικανικών βουλευτών.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί σταδιακά στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου των εισηγμένων που αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Πέμπτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% το Μάρτιο στις ΗΠΑ, παρά τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια, δείχνοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ έχουν επιταχυνθεί.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 0,1% του δείκτη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν. Το αμερικάνικο νόμισμα κινήθηκε 0,4% υψηλότερα έναντι του ιαπωνικού, κλείνοντας στα 107,19 γεν/δολάριο. «Το βασικό στοιχείο στις αγορές σήμερα είναι το ράλι στα στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο» δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Foreign Exchange. «Όπως είναι αναμενόμενο, με την επιστροφή του ρίσκου, οι επενδυτές μειώνουν ένα μέρος της έκθεσης σε ασφαλή καταφύγια όπως το γεν» τόνισε.

Το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου, μετά τη δήλωση του Έβαλντ Νοβότνι ότι η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων κατά 20 μονάδες βάσης.

Στα ομόλογα, ψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων, με αφορμή τα μακροοικονομικά στοιχεία.Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,799, ενώ η απόδοση του 30ετούς τίτλου σκαρφάλωσε στο 3,02%.

Στα εμπορεύματα, άνοδο πάνω από 3% πραγματοποίησε το αργό πετρέλαιο την Τρίτη, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση των ανησυχιών για επικείμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου πετρελαίου Brent κινήθηκε 3,4% υψηλότερα στα 70,97 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 2014.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 24.408 μονάδες με άνοδο 1,79%, ενώ ο S&P κέρδισε 1,67%, στις 2.656 μονάδες. Ανοδος 2,07% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 7.094 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v