Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη της Wall Street με τα μάκρο στο επίκεντρο

Κέρδη σημειώνει η Wall Street, με τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και τις ανησυχίες για την εμπορική «κόντρα» ΗΠΑ-Κίνας να βρίσκονται στο προσκήνιο. Ενισχύονται οι τιμές του χρυσού. Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο.

Διευρύνονται τα κέρδη της Wall Street με τα μάκρο στο επίκεντρο

Ανοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ενώ παραμένει -αν και ηπιότερος- ο προβληματισμός για πιθανό εμπορικό «πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες ξεκίνησαν με έντονη καθοδική πτώση, ωστόσο προς το τέλος της συνεδρίασης γύρισαν ανοδικά καθώς «υποχώρησαν» μερικώς οι φόβοι για μια ανεξέλεγκτη εμπορική κόντρα μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Aναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά οι δύο χώρες θα επιδιώξουν να βρουν έναν κοινό τόπο στο ζήτημα των δασμών, ώστε να μην υπάρξει μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση που θα πλήξει και τα δύο κράτη. Ωστόσο δεν αποκλείουν αυτή η ρευστότητα να προκαλέσει μεταβλητότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Εν τω μεταξύ οι επενδυτές στρέφουν σταδιακά την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα για το α' εξάμηνο του 2018. Οι πρώτες ανακοινώσεις αναμένονται από την άλλη εβδομάδα.

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση 17,3% στα κέρδη των εισηγμένων του S&P 500. Eφόσον επαληθευτεί κάτι τέτοιο, τότε θα σηματοδοτήσει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης από το α' τρίμηνο του 2011.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ στα 57,6 δισ. τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 56,7 δισ. ευρώ, οριακά υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 242.000 την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Monsanto καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία δεν ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές. Kέρδη καταγράφει η μετοχή της General Nutrition, με την εταιρεία να ανακοινώνει συνεργασία στην αγορά της Αυστραλίας.

Εν τω μεταξύ πτώση της τάξεως του 0,84% σημειώνει ο χρυσός, με την τιμή να κινείται στα 1.328 δολάρια ανά ουγγιά. Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 63,3 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ηπιες μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, με τη σχέση ανταλλαγής στα επίπεδα του 1,22.

Ο Dow Jones καταγράφει πλένο άνοδο 1% στα επίπεδα των 24.526 μονάδων, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται στις 7.082 μονάδες με κέρδη 0,57%. Ανοδος 0,8% για τον S&P, που κινείται στις 2.665 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v