Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί άνοδος στη Wall Street

Κέρδη για τρίτη μέρα στη Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 240 μονάδων. Ενισχύθηκε το δολάριο. Στο 2,83% το αμερικανικό 10ετές. Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό.

Τρίτη σερί άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για πιθανό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την προθυμία να διαπραγματευτούν με την Κίνα, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης για επιβολή δασμών στα αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα στους δασμούς που πρώτες επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να κρατήσουν έως και έξι μήνες με τους αναλυτές να αισιοδοξούν ότι θα επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές των δύο χωρών.

«Άλλωστε δύο εκδοχές υπάρχουν: Είτε ο Τραμπ θα τηρήσει ηπιότερη στάση έναντι της Κίνας μετά τα αντίμετρα του Πεκίνου, είτε θα προχωρήσει σε επιπλέον δασμούς βασιζόμενος στη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό εμπορικό έλλειμμα 500 δισ. δολ. το χρόνο», σχολίασε αναλυτής.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Κίνα προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των νέων δασμών των ΗΠΑ.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,99% ή 240 μονάδων στις 24.505, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,69% στις 2.662 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,49% στις 7.076 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+2,8%) και Chevron (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Pfizer (-1%) και Procter & Gamble (-0,1%).

Στο μεταξύ, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ έπιασαν υψηλό τριών μηνών καθώς αυξήθηκαν κατά 24.000 στις 242.000 αιτήσεις έναντι 225.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στα 57,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 56,7 δισ. ευρώ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,3% στα 63,54 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.328 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2234 από 1,2277 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,83%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v