Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Συρία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων. Ενισχύονται χρυσός και γεν. Άνοδος και για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Συρία

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία και την επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν στη Συρία παρά τις ρωσικές απειλές. «Η Ρωσία υποστηρίζει ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα πυροδοτηθούν στη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρθουν, ωραίοι και νέοι και "έξυπνοι". Δεν θα έπρεπε να είσαι εταίρος με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά και το απολαμβάνει» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η πορεία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, καθώς και η εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,7% στις 24.231 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 2.643 μονάδες, ενώ ο Νasdaq υποχωρεί 0,2% στις 27.021 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διολίσθησε 0,1% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη και μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2017. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 2,4%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος. Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός είχε ανέλθει στο 2,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 65,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα στα 1.355 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,237 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,77%. 

Στο ταμπλό, η Goldman Sachs σημειώνει πτώση 2% στα 252 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v