Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Στο 2,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της ανεργίας σε χαμηλό 18 ετών και επιτάχυνση των νέων θέσεων εργασίας. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 24.618 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% υψηλότερα στις 7.503 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,76% στις 2.726 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 223.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,8%. 

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,3%, μετά από άνοδο 0,1% τον Απρίλιο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 2,7%.

Η πτώση του ποσοστού της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα το οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000.

Ωστόσο, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό σημείωσε νέα πτώση, στο 62,7% από 62,8%.

«Η αγορά ήθελε μια καλή έκθεση για την αγορά εργασίας και αυτό ακριβώς είναι η έκθεση του Μαίου. Η οικονομία προσθέτει ακόμα θέσεις εργασίας, αλλά η ανάπτυξη των μισθών και ο πληθωρισμός δεν είναι σε υψηλά επίπεδα» σύμφωνα με την επικεφαλής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management.

«Οι τελευταίοι αριθμοί για την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν το σχέδιο της Fed να αυξήσει τα επιτόκια δύο ακόμα φορές φέτος, μια τον Ιούνιο και μια το Σεπτέμβριο, με μια πιθανότητα 50/50 για τρίτη αύξηση το Δεκέμβριο» δήλωσε στο Marketwatch στέλεχος της Russel Investments.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,82% στα 66,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,59% χαμηλότερα, στα 1.296 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,91%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1678 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση και από την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 1,5% στα 108 δολάρια, ενώ της Goldman Sachs καταγράφει άνοδο 1,55%, στα 229 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v