Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κόντρας των ΗΠΑ με τους εμπορικούς τους εταίρους. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 24.246 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% χαμηλότερα στις 7.495 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,33% στις 2.714 μονάδες. 

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρότεινε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, για να ελέγξει τις επενδύσεις στην τεχνολογία.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν επανέλαβε στο CNBC ότι οι αλλαγές δεν βάζουν στο στόχαστρο την Κίνα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 0,6% τον Μάιο, μετά από βουτιά 1,6% ένα μήνα νωρίτερα.

Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτου βούτηξαν 4,2% τον Μάιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015.

Εν τω μεταξύ, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν αναπάντεχη πτώση τον Μάιο στις ΗΠΑ, υποχωρώντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων διολίσθησε 0,5% στις 105,9 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,04% υψηλότερα στα 71,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,24% στα 1.256 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,84%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1607 δολαρίου/ευρώ.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v