Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορικές σκιές στη Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπωλεί η εμπορική διαμάχη με την Κίνα, παρά την επίτευξη συμφωνίας με το Μεξικό και το καλό κλίμα με τον Καναδά.

Εμπορικές σκιές στη Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά επισκιάζουν οι ανησυχίες για τη διαμάχη της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο.

Πτώση 0,2% για τον Nasdaq στις 8.084 μονάδες, υποχωρεί 0,2% ο S&P στις 2.907 μονάδες, διολισθαίνει 0,1% ο Dow, στις 26.080.

Στις 5 Σεπτεμβρίου λήγει η διορία για το δημόσιο σχόλιο του προέδρου σχετικά με την επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικές εισαγωγές προϊόντων 200 δισ. δολαρίων.

Και καθώς η περίοδος αποτελεσμάτων κατεβάζει ταχύτητα, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η εμπορική διαμάχη με την Κίνα, παρά την επίτευξη συμφωνίας με το Μεξικό.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τη γενικότερη τάση όμως να δείχνει μία ισχυρή αγορά εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3.000, φτάνοντας τις 213.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Αυγούστου.

Οι αιτήσεις υποχωρούσαν τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, ενώ οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν να αυξηθούν στις 214.000.

Την ίδια ώρα, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας δυνατή οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, μετά την ίδια άνοδο του Ιουνίου.

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί η Fed, εξαιρουμένων των τομέων ενέργειας και διατροφής, ενισχύθηκε 0,2% μετά την άνοδο κατά 0,1% τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση, ο δομικός PCE διαμορφώθηκε στο 2% από 1,9% τον Ιούνιο.  

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κερδίζει 0,2%, στα 94,78.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό (WTI) ενισχύεται 0,6%, στα 69,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,86%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon ξεπέρασε τις $2.000 για πρώτη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v