Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall με το βλέμμα στις νέες εμπορικές απειλές Τραμπ

Δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για επιπλέον δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές. Στο επίκεντρο και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Ανοδικά το δολάριο. Βουτιά 9% για την Tesla.

Υποχωρεί η Wall με το βλέμμα στις νέες εμπορικές απειλές Τραμπ

Οι δηλώσεις Τραμπ για περαιτέρω δασμούς που είναι έτοιμοι να εφαρμοστούν κατά κινεζικών προϊόντων αξίας 267 δισ. δολαρίων οδηγούν σε πτώση τις αμερικανικές μετοχές.

Ο S&P χάνει 0,3% στις 2.868 μονάδες και ο Dow υποχωρεί 0,5% στις 25.855 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αφήνει τα προηγούμενα κέρδη του, κινούμενος αρνητικά κατά 0,2%, στις 7.908 μονάδες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις για το εμπόριο και με την Ιαπωνία, λέγοντας ότι το Τόκιο «ξέρει ότι είναι σημαντικό» εάν δεν φτάσουν σε συμφωνία.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα και τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη αύξηση των μισθών τον Αύγουστο ενισχύουν τις προοπτικές για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τo μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,4% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 0,3% τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο διαμορφώθηκε 2,9% υψηλότερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2009.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε 201.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα έναντι 147.000 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα προστεθούν 191.000 νέες θέσεις εργασίας. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,9%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν. Το αμερικανικό νόμισμα πέρασε σε θετικό έδαφος έναντι του ευρωπαϊκού, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι μισθοί τον Αύγουστο σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2009. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,157.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός διαγράφουν τα κέρδη εν μέσω πιέσεων από την άνοδο του δολαρίου. Το αργό σημειώνει πτώση 0,58% στα 67,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3%, στα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Άλμα πέντε μονάδων βάσεων σημειώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς, στο 2,93%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 9% μετά την αποχώρηση δύο κορυφαίων στελεχών από την εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v