Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με επίκεντρο την Apple

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 114 μονάδες. Υψηλότερα η μετοχή της Apple. Πάνω από τα 1.200 δολ..oz ο χρυσός. Άνοδος 2,5% για το πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall Street με επίκεντρο την Apple

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με την Apple να κερδίζει τις εντυπώσεις σημειώνοντας άνοδο 2,3% στα 223,32 δολ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% ή 114 μονάδες στις 25.971, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 2.887 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 7.972 μονάδες.

Στο μεταξύ, το εμπόριο παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει την Κίνα για την επιβολή επιπλέον δασμών 267 δισ. δολαρίων πέρα από τα 200 δισ. δασμούς που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ. Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την Κίνα αναμένεται να ανοίξει μέτωπο και με την Ιαπωνία, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά για την αποδοχή των αναθεωρημένων όρων της NAFTA. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας του επόμενους δύο μήνες.

«Πρέπει κανείς να παρακολουθεί τις εμπορικές εξελίξεις καθώς η παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς είναι περίπλοκη και η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα αυτής της αλυσίδας. Ο κόσμος μιλάει για το εμπόριο είτε σαν να μην συμβαίνει τίποτα είτε σαν να περιμένει το χειρότερο δυνατό σενάριο. Αναμένω να συμβεί κάτι το ενδιάμεσο. Και ενώ θα παραμείνω για κάποιο καιρό εκτός των αναδυόμενων αγορών και της Κίνας, είναι τόσο ισχυρά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ που εκτιμώ ότι η όποια διόρθωση θα είναι βραχυχρόνια», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Pumb Funds, Tom Plumb.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες «σκαρφάλωσε» στο ιστορικό υψηλό των 6,94 εκατ. τον Ιούλιο, έναντι 6,82 εκατ. τον Ιούνιο. Επιπλέον 5,68 εκατ. άνθρωποι προσελήφθησαν και 5,53 εκατ. έχασαν τη δουλειά τους τον Ιούλιο.

Παράλληλα, θετικός είναι ο αντίχτυπος από το αίτημα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν για μια δεύτερη διάσκεψη κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος έκανε αποδεχτό το αίτημα εγκωμιάζοντας την στάση του καθεστώτος στην παρέλαση του Σαββάτου όπου απουσίαζαν τα πυρηνικά όπλα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,5% στα 69,25 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.202 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1588 δολ. από 1,1593 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,97%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v