Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τα επιτόκια ρίχνουν τη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Πτώση για αργό. Βουτάει πάνω από 1% ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι ανησυχίες για τα επιτόκια ρίχνουν τη Wall Street

Απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,64% στις 26.270 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% χαμηλότερα στις 7.686 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.867 μονάδες. 

«Η άνοδος στα επιτόκια πυροδοτήθηκε από σημάδια ότι η οικονομία αρχίζει να υπερθερμαίνεται» ανέφερε στο CNBC αναλυτής της Baird. «Tα περιθώρια κέρδους μπορούν να δεχθούν πιέσεις λόγω της αύξησης των επιτοκίων, των μισθών, του ενεργειακού κόστους και του ισχυρού δολαρίου. Συστήνουμε στους επενδυτές να επικεντρωθούν στους πιο ισχυρούς τομείς, μεταξύ των οποίων ο τομέας της υγείας και η βιομηχανία» πρόσθεσε.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο επίπεδο του 3,2% την Παρασκευή από περίπου 3,06% στην αρχή της εβδομάδας. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων επτά ετών. Η αγορά των ομολόγων είναι κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας της ημέρας του Κολόμβου. 

Στο εταιρικό μέτωπο, μεγάλες τράπεζες όπως η Citigroup, JP Morgan και Wells Fargo θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,09% στα 73,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,29% στα 1.189 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1467 δολάρια/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της VISA σημειώνει πτώση 1,65% στα 143 δολάρια. 

Boυτιά 3,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου. 

Απώλειες 2,4% σημειώνει η μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, μετά από δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε για «κενό ασφαλείας» που άφησε εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Google +. 

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v