Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τον Dow σε νέα ρεκόρ

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε νέα ρεκόρ. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 3,06% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς. Κέρδη 2% για Tesla. Ράλι 4,2% για την Intel.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τον Dow σε νέα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Dow Jones να σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ξεπερνούν προς το παρόν τις ανησυχίες για την κόντρα της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 26.764 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 8.038 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 2.926 μονάδες. 

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν την Τρίτη οι διεθνείς αγορές, με τις ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,7%, εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη κόντρα ανάμεσα στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες. Ο Κλάουντιο Μπόργκι, βουλευτής της Λέγκας και επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού στην Κάτω Βουλή της Ιταλίας, υποστήριξε την Τρίτη πως είναι «πραγματικά πεπεισμένος» ότι τα προβλήματα της χώρας του θα λύνονταν αν αυτή είχε το δικό της νόμισμα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε ότι η άνοδος των μισθών στις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι η αγορά εργασίας της χώρας βρίσκεται σε υπερθέρμανση.

Ο κ. Πάουελ αναφέρθηκε στην εμπειρία της δεκαετίας του 1990, όταν η άνοδος των μισθών δεν οδήγησε πολύ υψηλότερα τον πληθωρισμό, προσθέτοντας πως η σχέση ανάμεσα στη χαμηλή ανεργία και στον πληθωρισμό «έχει μειωθεί σημαντικά» τις τελευταίες δεκαετίες.

O ίδιος παραδέχθηκε ωστόσο πως είναι «εύλογο» να διερωτάται κανείς αν οι πρόσφατες προβλέψεις για ανεργία κάτω από το 4% και πληθωρισμό κοντά στο 2% είναι «κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,2% στα 75,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1% υψηλότερα στα 1.201 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1.1545 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει στο 3,06%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel πραγματοποιεί άλμα 4,2% στα 48 δολάρια. 

Η Tesla καταγράφει άνοδο 2%. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρήγαγε 83.000 οχήματα το προηγούμενο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της General Electric ενισχύεται 2,1%, συνεχίζοντας το χθεσινό ράλι, μετά τον διορισμό του Λάρι Κουλπ ως νέου CEO. 

Απώλειες 2,2% σημειώνει η μετοχή της U.S. Steel Corp, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Deutsche Bank. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v