Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street υπό το βάρος των επιτοκίων

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να κινείται σε υψηλά επτά ετών. Διολισθαίνει το δολάριο. Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,6%. Άνοδος 1% για την Goldman Sachs. Στο επίκεντρο και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στο «κόκκινο» η Wall Street υπό το βάρος των επιτοκίων

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να υποχωρεί 1%, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλό επτά ετών επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα. 

O Dow Jones διολισθαίνει 1,06% στις 26.542 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,73% στις 7.888 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1% στις 2.896 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 και έφτασαν τις 207.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, από 215.000 την προηγούμενη.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να φτάσουν τις 213.000, όπως μεταδίδει το CNBC.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2,3% σε σχέση με τον Ιούλιο. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από το Σεπτέμβριο του 2017. Τον Ιούλιο οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,5%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες θα ανακάμψουν 2,1% τον Αύγουστο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται σε υψηλά επτά ετών, στο 3,18%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η απόδοση άγγιξε ως και το 3,23%. Οι αναλυτές αποδίδουν την εκτίναξη της απόδοσης στα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και στις προσδοκίες για μια ακόμα αύξηση επιτοκίου από τη Fed τη φετινή χρονιά, καθώς και στην υπέρβαση τεχνικών ορίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στα 75,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,35% υψηλότερα, στα 1.207 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1514 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει κέρδη 1,1% στα 230 δολάρια, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v