Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, επιχειρώντας να αντιδράσουν από τη χθεσινή βουτιά. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση 2% για το αργό. Στο 3,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street μετά τη βουτιά

Κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το χθεσινό sell-off, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 24.682 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,97% στις 7.118 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,02% υψηλότερα στις 2.669 μονάδες. 

Τη Δευτέρα οι δείκτες διεύρυναν τις απώλειες μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν επιπλέον δασμούς 257 δισ. δολάρια σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών. Μετά το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα επιτύχει μια καλή εμπορική συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο, καθησυχάζοντας σε ένα βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Coca-Cola ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,88 δισ. δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, από $1,45 δισ. ή 33 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 14% στα 58 σεντς, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της FactSet για 55 σεντς. Τα έσοδα υποχώρησαν 9% στα $8,25 δισ. και ήταν ανώτερα από τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 1%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller ενισχύθηκε τον Αύγουστο κατά 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ήταν ενισχυμένος κατά 5,8% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης που μετράει την κίνηση σε 20 πόλεις αυξήθηκε κατά το εποχικά προσαρμοσμένο 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ήταν 5,5% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας ωστόσο την πιο χαμηλή αύξηση των τελευταίων είκοσι μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,04% στα 65,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,04% χαμηλότερα, στα 1.227 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, ενώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1372 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,11%.

Στο ταμπλό, βουτιά 8% πραγματοποιεί η μετοχή της General Electric. 

Aπώλειες πάνω από 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των Microsoft και IBM, τις μεγαλύτερες από τις 30 του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v