Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Οριακές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

'Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης αντισταθμίζουν τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να «χωνεύουν» τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 24.464 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 7.038 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,29% στις 2.631 μονάδες. 

Ο Αμερικανός υπουργός Γουίλμπουρ Ρος τόνισε την Πέμπτη πως οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται πολύ μακριά από την επίλυση των εμπορικών τους διαφωνιών, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα οι δύο χώρες να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται πολλά μίλια μακριά από μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα», υπογράμμισε ο κ. Ρος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Squawk Box».

Ο κ. Ρος σημείωσε πως μεγάλη αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων σχεδιάζει να έρθει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για έναν γύρο εμπορικών συνομιλιών. Ανέφερε ωστόσο πως είναι πολύ νωρίς να κρίνει πού θα οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας έφτασε στο πιο χαμηλό σημείο από το 1969, την τελευταία εβδομάδα.

Οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 13.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 199.000, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα φτάσουν τις 220.000.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 0,8% στα 52,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,47% χαμηλότερα, στα 1.284 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα, στο 2,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v