Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ισχυρά κέρδη για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 6% για την Intel. Στο 2,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 24.735 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,62% υψηλότερα στις 7.118 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 2.658 μονάδες. 

Το επενδυτικό κλίμα δεν επηρεάστηκε αρνητικά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Intel, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη συνολικά θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

«Αυτό που πρέπει να πούμε είναι πως μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Όπως το πρόσφατο άλμα στα οικονομικά δεδομένα, τα εταιρικά αποτελέσματα δεν πρόκειται να αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία των μετοχών, αλλά θα εδραιώσουν τη στήριξη στο χαμηλότερο επίπεδο των 2.550 ως 2.720 μονάδων για τον S&P 500», ανέφερε ο πρόεδρος της Sevens Report σε σημείωμα προς πελάτες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και την υποβάθμιση του outlook. 

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Starbucks. H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Colgate. Τα κέρδη της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων ήταν πιο χαμηλά από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, αν και τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 53,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,76% στα 15,575 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1368 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v