Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Apple

Κράτησε έως το τέλος το θετικό πρόσημο ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Apple (-1,4%). Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Apple

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall Street μετά την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης να ασκήσει σωρεία κατηγοριών κατά της κινεζικής Huawei και της οικονομικής διευθύντριάς της.

Ειδικότερα, οι 13 κατηγορίες που άσκησαν οι ΗΠΑ σε βάρος τόσο της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, όσο και σε βάρος της ίδιας της εταιρείας-κολοσσού της Κίνας βάζουν τροχοπέδη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, σύμφωνα με αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες συνδέονται με φερόμενες παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Παράλληλα, έχουν ασκηθεί και 10 κατηγορίες σε δύο θυγατρικές της Huawei-- τις Huawei Device Co., Ltd. και Huawei Device Co. USA -- για σύσταση και συμμορία, καθώς και για κλοπή βιομηχανικών μυστικών που άπτονται των τεχνολογιών της κυψελικής τηλεφωνίας της αμερικανικής T-Mobile. Επιπλέον, οι δύο θυγατρικές κατηγορούνται για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Η Κίνα δεν άργησε να αντιδράσει. Σύμφωνα με το Reuters, κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε «άδικες και ανήθικες» τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της τεχνολογικής εταιρείας Huawei.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν επισήμανε σε συνέντευξή του πως το ζήτημα της Huawei δεν πρέπει να συγχέεται με το ευρύτερο ζήτημα των εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα. Επιπλέον τόνισε ότι όλα παραμένουν στο τραπέζι, όσον αφορά τους δασμούς και το Εμπόριο με την Κίνα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η 3M ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,31 δολ. ανά μετοχή έναντι 2,10 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και πωλήσεις 7,95 δις. δολάρια από 7,99 δις. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα2,28 δολ. και έσοδα στα 7,85 δις. δολάρια. Επιπλέον η διοίκηση υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορία ανά μετοχή για το 2019 στα 10,45 έως 10,90 δολ. από 10,60 έως 11,05 δολ. προηγουμένως.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Apple (-1,4%) που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,21% ή 52 μονάδες στις 24.579, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 2.639 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,81% στις 7.028 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+3,2%) και United Technologies (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-3,4%) και Microsoft (-2,3%).

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια εξαιτίας των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,5% στα 53,31 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.308 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1434 δολ. από 1,1427 την Δευτέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v