Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο S&P

Τρίτη σερί άνοδο σημείωσαν οι S&P και Nasdaq με την τεχνολογία να κερδίζει τις εντυπώσεις. Μικρή ανάκαμψη για τη μετοχή της Boeing (+0,3%). Στο επίκεντρο τα macro. Υποχώρησε το δολάριο.

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο S&P

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο.

«Η άνοδος στην τεχνολογία δίνει την εντύπωση ότι κάτι καλό ετοιμάζεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής της Prudential Financial, Quincy Krosby. «Μπορεί να έχουμε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως αν όχι στα τέλη Μαρτίου, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον».

Στο μεταξύ, ανέκαμψε η μετοχή της Boeing (+0,3%) μετά από διήμερη πτώση και κόντρα στην απόφαση των ΗΠΑ να καθηλώσουν τα Boeing 737 Max.

Σημειώνεται ότι μόνο το τελευταία τριήμερο η μετοχή της Boeing έχει χάσει σε κεφαλαιοποίηση 33 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,58% ή 148 μονάδες στις 25.702, ο S&P έπιασε υψηλό τεσσάρων μηνών καταγράφοντας άνοδο 0,69% στις 2.810 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,69% στις 7.643 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,5%) και Walgreens Boots (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-0,8%) και Walt Disney (-0,6%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, υψηλότερα κινήθηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, ανακάμπτοντας από την πτώση του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1,3% τον πρώτο μήνα του έτους, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος του $1,28 τρισ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη άνοδο κατά 0,4%.

Αντίστοιχα, ανοδικά κινήθηκαν και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιανουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδει το MarketWatch, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,4%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 2,4% στα 58,26 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.309 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1337 δολ. από 1,1289 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v