Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα ρεκόρ η Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα νέα υψηλά. Υποχωρεί 1% ο χρυσός. Κέρδη 2% για την J&J. Στο 2,57% η απόδοση του νέου 10ετούς.

Προς νέα ρεκόρ η Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να είναι υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και διατηρείται η αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 26.510 μονάδες. O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,3% στις 8.000,46 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 2.915 μονάδες, λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα από τα επίπεδα-ρεκόρ. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν 6%, φτάνοντας τα $7,3 δισ. ή $0,70 ανά μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για $0,66 ανά μετοχή.

Τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με το ίδιο περσινό διάστημα, στα 23 δισ. δολάρια και ουσιαστικά σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχωρεί 2%. 

Η J&J ενημέρωσε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις της σημείωσαν μικρή άνοδο, φτάνοντας στα $20,02 δισ., την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν $19,61 δισ., σύμφωνα με τη Refinitiv.

H αμερικανική εταιρεία-κολοσσός στον τομέα της υγείας σημείωσε ότι τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα $3,75 δισ. ή $1,39 ανά μετοχή από $4,37 δισ. ή $1,60 ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 2,1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η Fed ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή – η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των εργοστασίων, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των εξορυκτικών εταιρειών – κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,57%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,2% στα 63,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 1.278 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v