Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Οι καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο έστειλαν τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς ψηλότερα. Στο +0,2% ο S&P 500 στο +0.15% ο Nasdaq, στο +0.13% ο Dow Jones.

Σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq
Τα στοιχεία για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο αξιολογήθηκαν θετικά από τους επενδυτές με αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street να κλείσουν σε θετικό έδαφος μετά από μια σχετικά υποτονική συνεδρίαση.

Η σημερινή ημέρα ήταν σημαντική τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq που έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά, στις 2.939.88 μονάδες ο πρώτος και άνοδο 0,2% και στις 8.146,40 δεόυτερος και με άνοδο 0,34%.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε και ο Dow Jones που ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με άνοδο 0,31% και διαμορφώθηκε στις 26.543,33 μονάδες.

Οι επενδυτές δεν έδειξαν να πτοήθηκαν από τις αναθεωρημένες προς τα κάτω προβλέψεις της Intel ή από τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της ExxonMobil και εστίασαν στις καλές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο. Όπως σχολίαζαν αναλυτές, η επίδοση του +3,2% για το ΑΕΠ σε ετήσια βάση αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους λαμβάνοντας υπόψιν πως το πρώτο τρίμηνο σημαδεύτηκε από το shutdown-ρεκόρ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και τα σφοδρά κύματα κακοκαιρίας που αναμένονταν να αφήσουν τα σημάδια τους και στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά μετά τη νέα παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ προς τον ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο έχασε μέρος του εδάφους που είχε κερδίσει έναντι των κυριότερων νομισμάτων τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,5% έναντι του ευρώ.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v