Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνημα με μικρή πτώση στην Wall Street

Ελαφρά υποχώρηση σημείωναν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες. Η πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τα αποτελέσματα της ExxonMobil και η δημόσια εγγραφή της Uber στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών.

Ξεκίνημα με μικρή πτώση στην Wall Street

Με τους βασικούς δείκτες στο κόκκινο ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα στην Wall Street.

O Dow Jones ξεκίνησε με ήπια πτώση 0,09%, στις 26.437,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,51% και βρίσκεται στις 8.077,56 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί και αυτός ελαφρά, κατά 0,11% στις 2,923,82 μονάδες.

Τον τόνο τις τελευταίες ώρες πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης έδωσε η ειδησεογραφία γύρω από την Uber, η οποία ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή των τελευταίων ετών για την άντληση 9 δισ. δολαρίων από τους επενδυτές. Η εταιρεία προσδοκά πως η μετοχή της θα κινηθεί στο εύρος μεταξύ $44 και $50, περιοχή που ανεβάζει την αποτίμηση της Uber στα 91,5 δισ. δολάρια.

Τα νέα για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας ήταν μεν θετικά, καθώς το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 3,2% ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο η επίδοση αυτή θεωρείται συγκυριακή, καθώς αποδίδεται εν μέρει στα μεγαλύτερα του αναμενομένου αποθέματα και ενώ καταγράφεται υστέρηση στις δαπάνες επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Στο αναιμικό ξεκίνημα της συνεδρίασης έπαιξε ρόλο και σημαντικά κατώτερη των εκτιμήσεων κερδοφορία της ExxonMobil, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας στον ενεργειακό τομέα, που διαμορφώθηκε στα 55 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 70 σεντς.

Στον τομέα των εμπορευμάτων, οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχωρούν στα 64,05 δολάρια, έχοντας φτάσει μέσα στην εβδομάδα πάνω και από τα $66 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ επίσης υποχώρησε, κατά 2%, για να διαμορφωθεί στα 72,89 δολάρια το βαρέλι.

Στις ισοτιιμίες, το δολάριο υποχώρησε μετά την ανακοίνωση για το αμερικανικό ΑΕΠ και η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφωνόταν νωρίτερα στο επίπεδο του 1,115. Ανοδικά, αντίθετα, κινείται ο χρυσός που βρίσκεται πάνω από τα 1.283 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, υποχωρεί κατά 34 μονάδες βάσης η απόδοση του 10ετούς τίτλου των ΗΠΑ που διαμορφώνεται στο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v