Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα η Wall Street

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα συνεχίζουν Nasdaq και S&P 500 καταγράφοντας μικρά κέρδη. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων καθορίζει την τάση. Στο επίκεντρο και η συνεδρίαση της Fed. Ανοδικά οι ευρωαγορές, υποχωρεί το πετρέλαιο.

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα η Wall Street

Οριακά υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, καθώς και τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 26.558 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,18% στις 2.945 μονάδες και τον Nasdaq 0,13% υψηλότερα, στις 8.155 μονάδες. 

Ο S&P 500 κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, με εβδομαδιαία άνοδο 1,2% ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε και ο Nasdaq με άνοδο 1,9% στην εβδομάδα. Ο Dow Jones έμεινε πίσω καταγράφοντας οριακές ζημιές. 

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται με 164 εταιρίες του S&P 500 να ανακοινώνουν μεγέθη πρώτου τριμήνου εντός της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων και πέντε εταιρίες του Dow Jones. 

Η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας στα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη Ζερόμ Πάουελ.  

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η πτώση της Walt Disney μετά το έντονο ενδοσυνεδριακό ράλι καθώς η ταινία Avengers: Endgame «έσπασε τα ταμεία» με εκτιμώμενες πωλήσεις άνω του 1,5 δισ. δολαρίων παγκοσμίως το σαββατοκύριακο. 

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,03% στις 391 μονάδες, κατά 0,27% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.437 μονάδες, κατά 0,09% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.574 μονάδες και κατά 0,01% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.316.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται από την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, ο ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του προκειμένου να αμβλυνθεί η επίπτωση από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν. Η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,3% στα 63,1 δολάρια το βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταγράψει απώλειες 3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v