Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τον S&P 500 σε νέο ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες εν μέσω αισιοδοξίας για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Έπιασε τα $1.400 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,03% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τον S&P 500 σε νέο ρεκόρ

Διαγράφουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον S&P 500 να σημειώνει νέα ρεκόρ, καθώς οι ελπίδες για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζουν τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 26.818 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 8.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.954 μονάδες. 

Οι μετοχές είχαν δεχτεί πιέσεις από την παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι είχε δώσει εντολή για χτύπημα στο Ιράν και ότι την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Όπως ανέφερε στο Τwitter, αποφάσισε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή σχεδιαζόμενη επίθεση σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όταν ένας στρατηγός του είπε ότι θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι. «Θα ήταν μια δυσανάλογη απάντηση για την κατάρριψη ενός drone» έγραψε.

Ωστόσο, δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι ο Μάικ Πενς θα αναβάλλει προγραμματισμένη ομιλία για την εμπορική πολιτική έναντι της Κίνας εν μέσω ενδείξεων ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Πεκίνου και Ουάσιγκτον, προσέφερε ώθηση στις μετοχές και οδήγησε και τους τρεις δείκτες σε θετικό έδαφος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 2,5%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,34 εκατ. τον περασμένο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στα 5,28 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,21% στα 57,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,27% στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,132 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανακάμπτει από τα χαμηλά τριετίας, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,03%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v