Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομόλογα και εμπόριο ανεβάζουν τη Wall

Το κλίμα των ευρωαγορών ακολουθεί η αμερικανική αγορά. Ανοδικά τα yields, υποχωρούν οι φόβοι για επικείμενη ύφεση. Στο 1,61% το 10ετές Treasury, στο 1,51% το 2ετές. Περίοδο χάριτος 90 ημερών προς την κινεζική Huawei έδωσαν οι ΗΠΑ.

Ομόλογα και εμπόριο ανεβάζουν τη Wall

Η ανάκαμψη των αμερικανικών yields και η προσωρινή περίοδος χάριτος της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Huawei, ενισχύουν τη Wall Street.

Ο Dow Jones κερδίζει 1,1%, στις 26.176 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται επίσης κατά 1,32%, στις 2.926 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με άνοδο κατά 1,5%, κάνει άλμα στις 8.018 μονάδες.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 1,61%, από 1,54% στο προηγούμενο κλείσιμο. Την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, κάτω από την απόδοση του 2ετούς Treasury, γεγονός που τροφοδότησε φόβους για επικείμενη ύφεση.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ύφεση», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Τα πηγαίνουμε απίστευτα καλά. Οι καταναλωτές μας είναι πλούσιοι. Εδωσα μία τεράστια φορολογική μείωση και έχουν φορτωθεί με λεφτά».

Εν τω μεταξύ, παράταση 90 ημερών στην περίοδο χάριτος προς την κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία-κολοσσός θα μπορεί να αγοράζει προμήθειες από αμερικανικές εταιρείες έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους υπάρχοντες πελάτες της.

Η «προσωρινή γενική άδεια», η οποία έληγε τη Δευτέρα, παρατείνεται για 90 ημέρες, δήλωσε σήμερα στο Fox Business Network ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας την αναμενόμενη απόφαση, που μετέδωσε την Παρασκευή το Reuters.

Δήλωσε επίσης ότι πρόσθεσε 46 θυγατρικές της Huawei στον κατάλογο οντοτήτων, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε περισσότερες από 100 οντότητες της Huawei, που καλύπτονται από περιορισμούς.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 7,5 μονάδες βάσης, στο 1,61%, ενώ του 2ετούς, με άνοδο κατά 4,3 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,51%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,1%, στα 98,23.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,7%, στα $55,82 ανά βαρέλι, μετά την επίθεση με drone σε πετρελαιοπηγή της Σαουδικής Αραβίας, από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Υψηλότερα κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για δράση από τις κεντρικές τράπεζες και δημοσιονομικά μέτρα από τις μεγάλες οικονομίες, όπως της Κίνας και της Γερμανίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,1%, στο Παρίσι ο CAC 1,2%. Κέρδη 0,8% για τον ΙΒΕΧστη Μαδρίτη και κατά 1,7% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v