Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στήριξη από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αμβλύνει την όποια μελλοντική κρίση. Μεταρρυθμίσεις από την Κίνα, με στόχο τα πιο χαμηλά κόστη δανεισμού των επιχειρήσεων.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για δράση από τις κεντρικές τράπεζες και δημοσιονομικά μέτρα από τις μεγάλες οικονομίες, όπως της Κίνας και της Γερμανίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,1%, στο Παρίσι ο CAC 1,2%. Κέρδη 0,8% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και κατά 1,7% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Ο τραπεζικός δείκτης της ευρωζώνης SX7E σημειώνει άνοδο κατά 1,8%.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αμβλύνει την όποια μελλοντική οικονομική κρίση με «πλήρη ισχύ» και υποδήλωσε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να απελευθερώσει περίπου 50 δισ. ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες.

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρουσίασε μία σημαντική μεταρρύθμιση το Σάββατο, με στόχο τα πιο χαμηλά κόστη δανεισμού των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, που έχουν προκαλέσει φόβους παγκοσμίως για ύφεση μετά τη βουτιά της τελευταίας εβδομάδας, δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1% και κατά 0,75% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.572 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v