Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι αγοραστές στη Wall Street

Άνοδο για τρίτη σερί συνεδρίαση σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να επιστρέφει πάνω από τις 8.000 μονάδες. Υψηλότερα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Πιέσεις στον χρυσό.

Επιμένουν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στα ομόλογα μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ που προκάλεσε ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,6%, η απόδοση του 2ετούς σημείωσε άνοδο πέντε μονάδες βάσης στο 1,53% και το yield του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,08%.

Στο εμπορικό μέτωπο, παράταση 90 ημερών στην περίοδο χάριτος προς την κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία-κολοσσός θα μπορεί να αγοράζει προμήθειες από αμερικανικές εταιρείες έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους υπάρχοντες πελάτες της.

Στο μεταξύ, μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχει περάσει κατά καιρούς από χίλια κύματα, όμως ο… κοινός εχθρός, που ακούει στο όνομα της Γαλλίας, θερμαίνει το μεταξύ τους κλίμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Google, Facebook και Amazon θα καταθέσουν σήμερα Δευτέρα στην Ουάσιγκτον υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για δυνητική τιμωρία της Γαλλίας. Αιτία για την κίνηση είναι η επιβολή 3% φόρου σε διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις 25 εκατ. στη Γαλλία.

Επιπλέον οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη, Τζέρομ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή. Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον Πάουελ κατηγορώντας τον για έλλειψη οράματος ενώ τον προέτρεψε να μειώσει τα επιτόκια για να «εκτοξευτεί» η οικονομία.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,96% ή 250 μονάδες στις 26.135, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,21% στις 2.923 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,35% στις 8.002 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+3,4%) και Dow Inc. (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-0,5%) και American Express (-0,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,4% στα 56,21 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,8% στα 1.511 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ στο 1,1083 δολ. από 1,11090 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v