Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε ο βιομηχανικός δείκτης ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Κάτω από τα 1.500 δολ./οz ο χρυσός. Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο. Στο 1,87% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ.

Όγδοη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στο εμπόριο.

Χθες, αξιωματούχος του Πεκίνου, δήλωσε ότι «κινεζικές και αμερικανικές ομάδες διαπραγματευτών για την οικονομία και το εμπόριο διατηρούν επικοινωνία και οι διμερείς ομάδες εργασίας θα συναντηθούν σύντομα για διαβουλεύσεις, με στόχο την πλήρη προετοιμασία του επόμενου κύκλου οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου».

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε νωρίτερα, ότι οι ΗΠΑ θα εκδώσουν 50ετές ομόλογο αν υπάρχει «κατάλληλη ζήτηση» και στη συνέχεια θα εξετάσουν την έκδοση 100ετούς ομόλογου.

«Θα ξεκινήσουμε με 50 έτη και αν η έκδοση είναι επιτυχημένη θα εξετάσουμε 100ετή ομόλογα» ανέφερε ο κ. Μνούτσιν σε συνέντευξη με το DealBook των New York Times, προσθέτοντας ότι άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης εξαιρετικά μακροπρόθεσμων ομολόγων πριν από δύο χρόνια.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 526,1 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα ενισχυθούν 0,2%.

Αντίστοιχα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας υψηλότερη άνοδο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 92 μονάδες από 89,8 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 90,9 μονάδες.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 36 μονάδες στις 27.218, ο S&P σημείωσε πτώση μόλις 0,08% στις 3.007 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,22% στις 8.176 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2,6%) και UnitedHealth (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-2%) και Travelers (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 54,85 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.499 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός έχασαν 3% και 1,1%, αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1073 δολ. από 1,1063 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δώδεκα μονάδες βάσης στο 1,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v