Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη σερί άνοδος για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε για άλλη μια συνεδρίαση ο βιομηχανικός δείκτης ενώ υποχώρησε ο Nasdaq. Κάτω από τα 1.500 δολ./oz o χρυσός. Στο 1,71% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Πέμπτη σερί άνοδος για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα κινήθηκε η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στον Λευκό Οίκο προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «καρατόμησε» από τη θέση του τον Τζον Μπόλτον, τον τρίτο του σύμβολου σε θέματα ασφάλειας, λόγω ριζικών διαφωνιών σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ενημέρωσε τον Τζον Μπόλτον χθες το βράδυ ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει πλέον ανάγκη τις υπηρεσίες του. Διαφώνησα μαζί του έντονα για πολλές προτάσεις του, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση, και ως εκ τούτου ζήτησα από τον Τζον την παραίτηση του, την οποία μου έδωσε αυτό το πρωί. Ευχαριστώ πολύ τον Τζον για την συνεισφορά του. Θα ανακοινώσω τον νέο σύμβουλο ασφαλείας την άλλη εβδομάδα» έγραψε στο Twiiter ο κ. Τραμπ.

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου, Πέτερ Ναβάρο κάλεσε τους επενδυτές να επιδείξουν υπομονή ενόψει των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

«Για να επιτύχουμε κάποιο σπουδαίο αποτέλεσμα, πρέπει να αφήσουμε τη διαδικασία να κυλήσει» ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για ζητήματα εμπορίου, σε συνέντευξή του στο CNBC.

O ίδιος τόνισε πως πιστεύει ότι η Κίνα θέλει πραγματικά να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της South China Μorning Post υποστήριζε ότι το Πεκίνο αναμένεται να δεχτεί να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα με την ελπίδα να πείσει τις ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία τον ερχόμενο μήνα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Apple (+0,9%) ανακοίνωσε την Τρίτη το λανσάρισμα υπηρεσίας streaming με πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο με μηνιαία συνδρομή 4,99 δολάρια.

Η υπηρεσία Apple TV + θα είναι διαθέσιμη από τις 1 Νοεμβρίου σε 100 χώρες και η συνδρομή θα καλύπτει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Όπως ανέφερε ο Τιμ Κουκ στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας στο θέατρο Steve Jobs στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, οι πελάτες που αγοράζουν iPhone, iPad ή Mac θα έχουν δωρεάν συνδρομή για ένα έτος.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,27% ή 73 μονάδες στις 26.908, ο S&P σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% στις 2.979 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,04% στις 8.084 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+4%) και Boeing (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των McDonalds (-3,7%) και Visa Inc. (-3,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 57,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά, 0,8% στα 1.499 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1040 δολ. από 1,1048 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v