Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Άνοδο για τέταρτη συνεδρίαση σημείωσε ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο. Τρίτη πτώση για τον χρυσό. Στο 1,62% ανήλθε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη για άλλη μια συνεδρίαση στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την προηγούμενη εβδομάδα το Πεκίνο πρότεινε να αυξήσει τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά της κινεζικής Huawei.

Ωστόσο ο Τραμπ φαίνεται να εμμένει στις θέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ θα συνάψουν εμπορική συμφωνία με την Κίνα, μόνο εάν καταλήξουν σε μια καλή συμφωνία.

Επιπλέον ο Μνούτσιν εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την αμερικανική οικονομία σημειώνοντας ότι η καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δεν εκπέμπει σήμα ύφεσης.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed όπου αναμένουν αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να τονωθεί περεταίρω η οικονομική δραστηριότητα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,14% ή 38 μονάδες στις 26.835, ο S&P σημείωσε οριακή πτώση 0,01% στις 2.978 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 8.087 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+5,7%) και Caterpillar (+3,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-3,6%) και Visa (-2,4%).

Επιπλέον η μετοχή της AT&T ενισχύθηκε 2,1%, καθώς το ακτιβιστικό fund Elliot Management ανακοίνωσε μερίδιο $3,2 δισ. στον αμερικανικό κολοσσό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε υψηλότερα 2,4% στα 57,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε για τρίτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά, 0,3% στα 1.511 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1053 δολ. από 1,1031 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v