Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακή πτώση σημείωσε ο Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Nasdaq. Στο 1,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall Street στον απόηχο της απόφασης της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και τις νύξεις του Τζέρομ Πάουελ για νέα ποσοτική χαλάρωση.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σε συνέντευξη του στο Fox News ότι η δουλειά του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ είναι ασφαλής, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ενθουσιασμένος» με τη Fed.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποίησε νέα παρέμβαση στις αγορές την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να παράσχει ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Fed προχώρησε στην τρίτη διαδοχική δημοπρασία repo ύψους 75 δισ. δολαρίων. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τις τράπεζες να ζητούν 84 δισ. δολάρια βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Στη μέτωπο της κόντρας Ουάσιγκτον με Τεχεράνη, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, πέραν του πολέμου με το Ιράν».

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ήρθε αφότου η Σαουδική Αραβία, σύμμαχος των ΗΠΑ, παρουσίασε υπολείμματα των drone και των πυραύλων που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της. Το Ριάντ τόνισε ότι η επίθεση «υποστηρίχθηκε αναμφισβήτητα» από την Τεχεράνη.

Στην απασχόληση, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά όχι στον βαθμό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 208.000 από 204.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 213.000.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,19% ή 52 μονάδες στις 27.094, ο S&P παρέμεινε αμετάβλητος στις 3.006 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στις 8.182 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+1,8%) και Merck & Co (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2,6%) και Home Depot (-1,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά στα 58,13 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 1.506 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1044 δολ. από 1,1030 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v