Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν τη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για το εμπόριο. Πτώση 0,5% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,28% στις 26.843 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,99% χαμηλότερα στις 7.953 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,47% στις 2.963 μονάδες.

Ο Nasdaq και ο S&P 500 αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες. 

Το Bloomberg μετέδωσε την Παρασκευή ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν τρόπους να περιορίσουν τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ,  επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Εν τω μεταξύ, δημοσιογράφος του Bloomberg ανέφερε σε ξεχωριστό tweet ότι η κυβέρνηση εξετάζει ενδεχόμενη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 1,4%.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 1,7% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας, κατέγραψαν άνοδο 0,1%.

Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 2% μετά τη δήλωση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ότι οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να άρουν όλες τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα για συνομιλίες.

Πτώση 0,5% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.508 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0937 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,71%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Wells Fargo ενισχύεται 2,99%. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως CEO των Charles Scharf, βάζοντας τέλος σε μια εξάμηνη αναζήτηση νέου επικεφαλής.

Βουτιά 5,04% πραγματοποιεί η Micron Technology. Η εταιρεία παραγωγής δισκίων μνήμης ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα κέρδη τριμήνου, ενώ υποβάθμισε σημαντικά τις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v