Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος 1% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,54% η απόδοση του 10ετούς.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 26.646 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3 % υψηλότερα στις 8.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 2.956 μονάδες. 

Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αλλά το Bloomberg ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία. 

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κυβερνητικών επιδοτήσεων. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δημοσιογράφος του Fox έγραψε στο Twitter ότι η Κίνα είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ αλλά μόνο στα σημεία στα οποία συμφωνούν και οι δύο πλευρές.Το κινεζικό υπουργείο τόνισε πως είναι έτοιμο να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση των πιο δύσκολων ζητημάτων την επόμενη χρονιά.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε αρνητικά από τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διολισθήσει κατά 0,3%.Παράλληλα, το αποτέλεσμα του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε πτώση κατά 2,1% από 2,7% προηγουμένως.

Τα νέα αρνητικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία εντείνουν τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με ύφεση. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 1,545%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,38% στα 53,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1%, στα 1.496 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v