Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P να περνά πάνω από τις 3.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 19 Σεπτεμβρίου. Νέες πιέσεις στη μετοχή της Boeing (-3,6%). Στο 1,79% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά τη δήλωση του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε ότι ΗΠΑ και Κίνα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

«Μια θετική ανακοίνωση για το εμπόριο θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», αναφέρει η MRB Partners. «Ωστόσο υπάρχει αβεβαιότητα σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, της μεταποιητικής δραστηριότητας, κ.α.», σημειώνει μεταξύ άλλων η Επενδυτική.

Επιπλέον, θετικός είναι ο αντίχτυπος από την ισχυρή εκκίνηση των εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς JP Morgan, Bank of America, Netflix και Citigroup ανακοίνωσαν τρίμηνα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι είναι προαποφασισμένο πως η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του με αφορμή το αίτημά του προς την ουκρανική ηγεσία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και απηύθυνε έκκληση στους Ρεπουμπλικανούς να τον στηρίξουν.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,21% ή 57 μονάδων στις 26.827, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 3.006 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,91% στις 8.162 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (+2,5%) και American Express (+2,1%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-3,6%) και Walgreen Boots (-1,3%).

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή της Boeing καθώς οι αναλυτές αναμένουν μεγάλη πτώση σε κέρδη και έσοδα μετά το αεροπορικό δυστύχημα της Lion Air.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 53,31 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.488 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1151 δολ. από 1,1169 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v