Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο έριξε τη Wall Street

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησε ο S&P καθώς προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο. Κερδοφόρος ο Οκτώβριος και για τους τρεις δείκτες. Επέστρεψε πάνω από τα 1.500 δολ./oz ο χρυσός. Στο 1,69% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Το εμπόριο έριξε τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά από δημοσίευμα ότι κινέζοι αξιωματούχοι αμφιβάλουν για τη δυνατότητα επίτευξης μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν με επισκέπτες στο Πεκίνο και με άλλους συνομιλητές τις τελευταίες εβδομάδες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν θα υποχωρήσουν στα πιο ακανθώδη ζητήματα, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε το δημοσίευμα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το πρόβλημά δεν είναι η Κίνα αλλά η Fed. «Η Fed μάς βάζει σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Η Κίνα δεν είναι το πρόβλημά μας, η Fed είναι» έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Fed αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,5% με 1,75% με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας να αφήνει να εννοηθεί πως δεν πρέπει να αναμένονται περεταίρω μειώσεις επιτοκίων όσο οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν στο επίπεδο που βρίσκονται σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις μέχρι να ενισχυθεί σημαντικά ο πληθωρισμός.

Στο μεταξύ, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν οι Apple και Facebook.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή της Apple στο δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 3,05 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 64 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 2,83 δολ. και έσοδα στα 63 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, για το Facebook, τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 6,09 δισ. δολάρια ή 2,12 δολ. ανά μετοχή έναντι 5,14 δισ. δολάρια ή 1,76 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν 29% στα 17,65 δισ. δολάρια από 13,73 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στο 1,91 δολ. και έσοδα στα 17,37 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,52% ή 140 μονάδων στις 27.046, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 3.037 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,14% στις 8.292 μονάδες.

Τον Οκτώβριο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,2%, ο S&P 0,4% και ο Nasdaq 0,5%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+2,3%) και Travelers (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των 3M (-2%) και Walgreens Boots (-1,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 1,6% στα 54,18 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ανέκαμψε για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά κατά 1,2% στα 1.514 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 1,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v