Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street αλλά με ρεκόρ για την Apple

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει 182 μονάδες. Σε νέο ιστορικό υψηλό η Apple στα 291,5 δολ. Πέμπτη μέρα ανόδου για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Πτώση στη Wall Street αλλά με ρεκόρ για την Apple

Πτώση στη Wall Street παρά τις θετικές εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε χθες, πως βρίσκεται σε στενή επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της υπογραφής της εμπορικής συμφωνίας και πως οι δύο πλευρές ελέγχουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πριν την υπογραφή.

Νωρίτερα, η “South China Morning Post” μετέδωσε ότι “ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Λιου Χε θα επισκεφτεί αυτήν την εβδομάδα την Ουάσιγκτον για να υπογράψει την ‘πρώτη φάση’ της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ”.

Στο μεταξύ, τo έλλειμμα των ΗΠΑ στο εμπόριο αγαθών συρρικνώθηκε αναπάντεχα για τρίτο μήνα τον Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 63,2 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 68,75 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,64% ή 182 μονάδες στις 28.462, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 3.220 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,67% στις 8.945 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, άνοδο σημείωσε μόνο η μετοχή της Apple (+0,6%) –νέο ιστορικό υψηλό- ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-2%) και Walt Disney (-1,4%).

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Wall Street είχε πιάσει νέα ιστορικά υψηλά με τον S&P να καταγράφει κερδοφόρο σερί πέντε εβδομάδων με ετήσια άνοδο σχεδόν 29%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά στα 61,68 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.518 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,12 δολ. από 1,1176 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v