Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Στο «κόκκινο» βυθίζεται η αμερικανική αγορά, με τους Dow και S&P 500 να εισέρχονται σε περιοχή διόρθωσης. Μεγάλη πτώση για το δολάριο. Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτάει 4% το αργό. Άνοδος για τον χρυσό.

Εκτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες για έκτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επέκταση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και αναλυτές προειδοποιούν για υποβαθμίσεις μετοχών.

O Dow Jones υποχωρεί 2,85% στις 26.195 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,3% χαμηλότερα στις 8.689 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,82%% στις 3.029 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει πάνω από 10% από τα πιο πρόσφατα υψηλά, το οποίο σημαίνει ότι βρίσκονται σε περιοχή διόρθωσης. 

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας στις ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό και η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σχέδια για τη διάθεση άνω των 1.200 κλινών στα νοσοκομεία, στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού στην Καλιφόρνια, έναν άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε είχε έλθει σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που να είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί, περιστατικό χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Το πώς προσβλήθηκε ο άνθρωπος αυτός από τον κορωνοϊό δεν είναι σαφές.

Το κρούσμα αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί πως μολύνθηκαν στην αμερικανική επικράτεια σε 15.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά κινήθηκαν 0,2% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα, μετά το άλμα 2,9% του Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Για το σύνολο του 2019, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,3%, κάτω από τον στόχο του 3% της κυβέρνησης Τραμπ.

Στο μέτωπο της εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 8.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 219.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Φεβρουαρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 4,8% στα 46,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,67% υψηλότερα στα 1.654 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρές απώλειες έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατρακυλάει επτά μονάδες βάσης στο 1,262%, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v