Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τη Fed

Η αιφνίδια απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια γύρισε αρχικά σε άνοδο τη Wall Street ωστόσο γρήγορα οι δείκτες επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος. Πάνω από τα $1.600 ο χρυσός. Στο 1,02% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τη Fed

Βαριές απώλειες στη Wall Street παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Ο Dow Jones υποχωρεί 3,5% στις 25.758 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 3,7% στις 8.616 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 3,5% στις 2.979 μονάδες. 

Νωρίτερα και οι τρεις δείκτες στη Wall Street είχαν γυρίσει σε θετικό έδαφος στο άκουσμα της είδησης των επιτοκίων. 

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones κατέγραψε άλμα 5,1% στις 26.703 μονάδες. Πρόκειται για την υψηλότερη ημερήσια άνοδο από τις 23 Μαρτίου του 2009. Ο S&P 500 πραγματοποίησε άνοδο 4,6%, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 4,5% υψηλότερα.

Oι υπουργοί Οικονομικών της G7 δεσμεύτηκαν να υψώσουν ένα κοινό μέτωπο στη μάχη κατά της απειλής του κορωνοϊού, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα σε συγκεκριμένες δράσεις που θα λάβουν.

«Δεδομένου του πιθανού αντίκτυπου του COVID-19 στην παγκόσμια ανάπτυξη, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουμε ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατευθούμε απέναντι στους καθοδικούς κινδύνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των χωρών της Ομάδας των 7 (G7).

«Παράλληλα με την ενίσχυση των προσπαθειών για επέκταση των υπηρεσιών υγείας, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, περιλαμβανομένων δημοσιονομικών μέτρων όπου είναι απαραίτητο, για να συμβάλουν στην απάντηση στον ιό και να στηρίξουν την οικονομία σε αυτή τη φάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 47,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άλμα 2,6% στα 1.636 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,113 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει 13 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 1,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v