Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα της «Σούπερ Τρίτης». Άνοδος για το δολάριο. Κάτω από το 1% παραμένει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα πάνω από 10% για UnitedHealth.

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι σημαντικές νίκες του Τζο Μπάιντεν στη χθεσινή «Σούπερ Τρίτη» πυροδότησαν ράλι στις μετοχές του τομέα της υγείας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 2% στις 26.432 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,16% υψηλότερα στις 8.786 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,35% στις 3.044 μονάδες. 

Στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψήφιου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου που διεξήχθη χθες «Σούπερ Τρίτη», ο Μπάιντεν κέρδισε στις 9 από τις 14 πολιτείες.

Το NBC προβλέπει ότι ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 453 αντιπροσώπους έναντι 373 του βασικού του αντιπάλου Μπέρνι Σάντερς. Για να κερδίσει το χρίσμα, ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, δηλαδή τουλάχιστον 1.991 σε σύνολο 3.979. 

Στο ταμπλό, ράλι πραγματοποιεί ο τομέας της υγείας, με τις μετοχές της UnitedHealth και της Centene να καταγράφουν άλμα πάνω από 10%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.

Η απασχόληση -εξαιρουμένου του κρατικού τομέα- ενισχύθηκε κατά 183.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s Analytics.

Ήταν περισσότερες από τις 155.000 θέσεις που ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Dow Jones.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρή άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου παραμένει κάτω από το επίπεδο του 1%, στο 0,97%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2% υψηλότερα στα 48,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.642 δολάρια ανά ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v