Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Δυναμικά επέστρεψαν οι επενδυτές στη Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει «άλμα» 1.173 μονάδων. Κέρδη 4,22% για S&P και 3,85% για Nasdaq. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Στο 1,03% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τη νίκη του Τζον Μπάιντεν στη χθεσινή «σούπερ Τρίτη».

Ειδικότερα, στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν κέρδισε τις 9 από τις 14 πολιτείες, ουσιαστικά, καθησυχάζοντας την αγορά.

Παράλληλα, το NBC προέβλεψε ότι ο Μπάιντεν θα συγκεντρώσει 453 αντιπροσώπους έναντι 373 του βασικού του αντιπάλου Μπέρνι Σάντερς. Για να κερδίσει το χρίσμα, ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει τη στήριξη της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, δηλαδή τουλάχιστον 1.991 σε σύνολο 3.979.

«Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο αντίπαλος του Μπάιντεν θέλει να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους προκειμένου να προσφέρει τα πάντα δωρεάν στους υπόλοιπους. Δεν προκαλεί εντύπωση που η αγορά τον αντιμετωπίζει σαν κάποιον που θα εξαπλώσει τον σοσιαλισμό σαν ιό», σχολίασε ο πρόεδρος της Yardeni Research, Ed Yardeni.

Στο μεταξύ, ενδείξεις ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα στις ΗΠΑ διαπιστώνει η Fed στην έκθεση της για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο.

«Ο κορωνοϊός έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό και τις μετακινήσεις στις ΗΠΑ. Κάποιες καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αναφερθεί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού και διάφορες περιφέρειες ανέφεραν ότι οι παραγωγοί φοβούνται περαιτέρω διαταραχές τις ερχόμενες εβδομάδες» επισημαίνεται στη Beige Book που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και αναφέρει 48 φορές την λέξη «κορωνοϊός».

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, παρά τον φόβο του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η απασχόληση -εξαιρουμένου του κρατικού τομέα- ενισχύθηκε κατά 183.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s Analytics. Οι αναλυτές ανέμεναν 155.000 θέσεις εργασίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones «εκτοξεύτηκε» 4,53% ή 1.173 μονάδες στις 27.090, ο S&P σημείωσε «άλμα» 4,22% στις 3.130 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,85% στις 9.018 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+10,7%), American Express (+7,2%) και 3Μ (+6%) ενώ κανένας τίτλος δεν κινήθηκε πτωτικά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε πάνω από το 1%, σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 1,03%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1180 δολ. από 1,1134 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 46,78 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.643 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v