Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall καθώς σταθεροποιείται η αγορά του αργού. Κέρδη 0,6% για τον χρυσό. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 23.708 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% υψηλότερα στις 8.600 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,1% στις 2.828 μονάδες. 

Την Πέμπτη οι δείκτες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, διαγράφοντας κέρδη περίπου 1% μετά την είδηση ότι ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, το remdesivir της Gilead, δεν έδειξε θετικά αποτελέσματα σε κλινική δοκιμή στην Κίνα. Η μετοχή της Gilead βούτηξε 5% χθες ενώ σήμερα υποχωρεί 1%.

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones βρίσκεται περίπου 3% χαμηλότερα, ο S&P 500 υποχωρεί 2,7% και ο Nasdaq 1,8%.

H αμερικανική αγορά έχει βρει κάποια στήριξη στα σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά του αργού πετρελαίου μετά το κραχ της Δευτέρας, ωστόσο οι αμφιβολίες σχετικά με το μέγεθος του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας κρατάνε τα κέρδη σε ήπια επίπεδα.

Την Πέμπτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο οικονομικής στήριξης 484 δισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει και δεύτερο γύρο χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, το πακέτο προβλέπει την παροχή 320 δισ. δολαρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 75 δισ. δολάρια για τα νοσοκομεία και 25 δισ. δολάρια για διαγνωστικά τεστ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βούτηξαν 14,4% τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της πτώσης της ζήτησης για αυτοκίνητα και φορτηγά.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 12,8% στις παραγγελίες για αγαθά με διάρκεια τουλάχιστον τριών ετών. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών, οι παραγγελίες διολίσθησαν μόλις 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 6% στα 17,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα, στα 1.757 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,079 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 0,61%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing καταγράφει πτώση 4,5% στα 131 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Η επιστροφή του 737 Max αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Ιntel υποχωρεί 3% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις τρέχουσες προβλέψεις και το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Apple θα αναπτύξει τους δικούς της επεξεργαστές ως το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v