Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με το βλέμμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τη Fed. Υποχωρεί 5% το αργό πετρέλαιο. Άνοδος 4,8% για την 3M. Στο 0,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Περιορίζουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdaq να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στη Fed και ενώ το αργό επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 24.194 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 8.668 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 2.879 μονάδες. 

Τη Δευτέρα το αργό πετρέλαιο βούτηξε 25%, κάτω από τα 13 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα υποχωρεί 5% στα 11,8 δολάρια. 

«Η σημερινή απόκλιση μεταξύ των χρηματιστηριακών αγορών και της αγοράς πετρελαίου έχει να κάνει περισσότερο με τις προοπτικές περαιτέρω μέτρων τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες, αφότου η Τράπεζα της Ιαπωνίας επέκτεινε χθες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και ενώ αναμένεται σήμερα η έναρξη της συνεδρίασης της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη», έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της CMC Markets.

Η Fed ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εκδίδουν πολιτείες και πόλεις, για να συμπεριλάβει περισσότερες τοπικές κοινότητες.

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της την Τετάρτη και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ. Από τις αρχές Μαρτίου η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και αύξησε τον ισολογισμό της κατά 2 τρισ. δολαρίων από την αρχή της κρίσης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της 3M πραγματοποιεί άλμα 4,8% στα 161 δολάρια. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις, τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός καταγράφει οριακά κέρδη 0,1%, στα 1.742 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 0,63%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v