Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέο άλμα της ανεργίας. Κέρδη 10% για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Διολισθαίνει το ευρώ. Στο 0,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα μεγάλη αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,3% στις 24.309 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% χαμηλότερα στις 8.885 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,9% στις 2.912 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 3,84 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς εργασία και υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ανέργων πάνω από τα 30 εκατομμύρια.

H πρόβλεψη των αναλυτών έκανε λόγο για 3,5 εκατομμύρια ανέργους την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με τον Dow Jones. Kάποιοι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα είναι τουλάχιστον 4 εκατομμύρια, την τελευταία εβδομάδα.

Οι μετοχές δέχονται πίεση και από τη διάψευση των προσδοκιών για νέα αύξηση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού της ΕΚΤ την Πέμπτη, αλλά και την ανακοίνωση της Κριστίν Λαγνάρντ για ύφεση ως 12% στην ευρωζώνη.

Η κα Λαγκάρντ τόνισε ωστόσο ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει το μέγεθος και τη διάρκεια του έκτακτου QE, εφόσον χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ, η Washington Post ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να εξετάζουν προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων ή την απαίτηση αποζημίωσης από την Κίνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Η είδηση άσκησε πιέσεις στις μετοχές, με τον Dow Jones να διευρύνει προς στιγμή τις απώλειες στο 1,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 10% στα 16,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 1.709 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,805 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο επίπεδο του 0,6%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί πτώση 7% στα 28 δολάρια, καθώς υποχώρησαν τα έσοδα από διαφημίσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v